Dvakrát pečené brambory se sýrem a slaninou

Dvakrát pečené brambory se sýrem a slaninou
Příprava: 30 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 4

Nic nepřekoná dobrý recept na dvakrát zapečené brambory a toto je jeden z těch nejlepších! Podávejte je s červeným vínem, dušenými hovězími žebry či lososem na grilu.  

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 6 – 8 plátků slaniny
  • ¼ šálku zakysané smetany
  • ½ šálku smetanového sýru
  • ½ šálku mléka
  • ½ šálku másla
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • cibule

Postup

  1. Každý brambor propíchněte vidličkou.
  2. Pečte brambory na plechu vyloženém pečícím papírem na 200°C do měkka (cca 40 – 50 minut, záleží na velikosti brambor).
  3. Slaninu nakrájejte na malé plátky a osmahněte na pánvi.
  4. Vychladlé brambory překrájejte na poloviny.
  5. Vydlabejte vnitřky a vložte je do misky.
  6. V bramboru trochu vnitřku ponechejte, aby udržel tvar.
  7. Do bramborové náplně přidejte máslo, zakysanou smetanu a smetanový sýr a promíchejte.
  8. Přilejte mléko a přidejte sůl a pepř.
  9. Přidejte také slaninu a půl šálku sýra a promíchejte.
  10. Nakonec přidejte cibuli dle chuti, začněte asi čtvrtinou šálku.
  11. Brambory naplňte náplní a na vrch přidejte zbytek sýra.
  12. Pečte při 175°C po dobu 15 minut.
  13. Brambory podávejte se zakysanou smetanou posypanou trochou soli.
Plněné brambory sýrem na talíři.
www.thekitchenmagpie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.