Nic nepřekoná dobrý recept na dvakrát zapečené brambory a toto je jeden z těch nejlepších! Podávejte je s červeným vínem, dušenými hovězími žebry či lososem na grilu.
Ingredience
- 4 velké brambory
- 6 – 8 plátků slaniny
- ¼ šálku zakysané smetany
- ½ šálku smetanového sýru
- ½ šálku mléka
- ½ šálku másla
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 šálek strouhaného čedaru
- cibule
Postup
- Každý brambor propíchněte vidličkou.
- Pečte brambory na plechu vyloženém pečícím papírem na 200°C do měkka (cca 40 – 50 minut, záleží na velikosti brambor).
- Slaninu nakrájejte na malé plátky a osmahněte na pánvi.
- Vychladlé brambory překrájejte na poloviny.
- Vydlabejte vnitřky a vložte je do misky.
- V bramboru trochu vnitřku ponechejte, aby udržel tvar.
- Do bramborové náplně přidejte máslo, zakysanou smetanu a smetanový sýr a promíchejte.
- Přilejte mléko a přidejte sůl a pepř.
- Přidejte také slaninu a půl šálku sýra a promíchejte.
- Nakonec přidejte cibuli dle chuti, začněte asi čtvrtinou šálku.
- Brambory naplňte náplní a na vrch přidejte zbytek sýra.
- Pečte při 175°C po dobu 15 minut.
- Brambory podávejte se zakysanou smetanou posypanou trochou soli.