Dvojbarevný koláč s tvarohem a povidly

Dvojbarevný koláč s tvarohem a povidly
Příprava: 40 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Kombinace tvarohu a povidel je opravdu neskutečná! Připravte si tento koláč, který si zamilujete.

Ingredience

Na těsto:

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1/2 balíček prášku do pečiva DrOetker
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 125 g Hery
  • 1 vejce

Na 1. náplň:

  • 300 g švestkových povidel
  • 1 vanilkový cukr DrOetker

Na 2. náplň:

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr DrOetker
  • podle chuti moučkový cukr
  • 1 lžíce zlatého klasu od DrOetker
  • trochu rozinek
  • trochu nastrouhané citronové kůry

Postup

  1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte, přidejte moučkový cukr, vajíčko, kysanou smetanu, Heru a vypracujte hladké těsto.
  2. Na 30 minut těsto odložte do chladu.
  3. Asi 1/3 odložte bokem.
  4. Zbylé těsto rozválejte do kulaté vymazané formy s průměrem 30 cm, i na boky formy.
  5. Povidla smíchejte s vanilkovým cukrem, rozdělte na 4 části a natřete na koláč.
  6. Mezi nimi nechte prostor na tvarohovou náplň.
  7. Tvaroh utřete s vejcem, přidejte vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti, zlatý klas a nastrouhanou citronovou kůru.
  8. Natřeme mezi povidlovou náplň, jako je na fotografii níže.
  9. Tvarohovou část posypte rozinkami.
  10. Zbývající těsto rozválejte, pokrájejte a ozdobte povrch koláče.
  11. Zbytek těsta spleťte a dejte na okraj koláče.
  12. Pečte při teplotě 180°C, asi 20 minut.
  13. Teplota a čas jsou pouze orientační, každý se musí řídit svou troubou.
  14. Nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
  15. Dobrou chuť!
Zdobený koláč se švestkami a tvarohem ve formě.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.