Krém, kterým řezy budeme promazávat musí být vyšlehaný z kvalitní vysokoprocentní šlehačky, společně s tmavým kvalitním holandským kakaem. Tato kombinace nám v lednici dobře ztuhne, a potom s ním můžeme dort krásně ozdobit.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 3 žloutky
- 3 bílky
- 200 g krupicového cukru
- 8 lžic teplé vody
- 50 g holandského kakaa
- 100 g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
Na pařížskou šlehačku
- 350 ml smetany ke šlehání
- 30 g krupicového cukru
- 25 g kakaa
Na ozdobu
- 200 ml smetany ke šlehání
- Belgické čokolády
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
- Do mísy si prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva
- Žloutky vyšleháme se 150 g cukru krupice a 8 lžícemi vody
- Přidáme suché ingredience a mícháme, dokud nám nevznikne hutné těsto
- Bílky si společně se zbylým cukrem vyšleháme do pevného sněhu
- Když je sníh hotový, po částech ho začneme přidávat do čokoládového těsta
- Sníh vmícháváme opatrně, aby nám nespadl
- Těsto musí být jednolité, nesmí zde zůstat kousky nezamíchaných bílků
- Takto připravené těsto vlijeme do připravené dortové formy
- Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut
- Po upečení korpus necháme chvíli stydnout v plechu, poté ho vyndáme a přeneseme na mřížku
- Na pařížskou šlehačku dáme všechny suroviny do jednoho hrnce a svaříme je
- Stačí pár minut vaření
- Poté vzniklou směs promixujeme tyčovým mixérem a dáme minimálně na 12 hodin odpočinout do lednice
- Před tím než s krémem začneme zdobit, přidáme k němu 100 ml smetany a společně krém vyšleháme
- Krém by měl být lehký a ne úplně tuhý
- Klasickou smetanu vyšleháme do pevné hmoty, tak aby se s ní dalo zdobit (pokud nám nechce tuhnout použijeme ztužovač)
- Čokoládový korpus začneme, pomocí cukrářského sáčku, zdobit oběma šlehačkami
- Na šlehačkou ozdobené řezy přidáme kousky čokolády a hotové řezy dáme, na pár hodin, odpočinout do lednice