Dvoubarevné harlekýn řezy s belgickou čokoládou

Dvoubarevné harlekýn řezy s belgickou čokoládou

Krém, kterým řezy budeme promazávat musí být vyšlehaný z kvalitní vysokoprocentní šlehačky, společně s tmavým kvalitním holandským kakaem. Tato kombinace nám v lednici dobře ztuhne, a potom s ním můžeme dort krásně ozdobit.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 3 žloutky
  2. 3 bílky
  3. 200 g krupicového cukru
  4. 8 lžic teplé vody
  5. 50 g holandského kakaa
  6. 100 g hladké mouky
  7. ½ prášku do pečiva

Na pařížskou šlehačku

  1. 350 ml smetany ke šlehání
  2. 30 g krupicového cukru
  3. 25 g kakaa

Na ozdobu

  1. 200 ml smetany ke šlehání
  2. Belgické čokolády

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
  3. Do mísy si prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva
  4. Žloutky vyšleháme se 150 g cukru krupice a 8 lžícemi vody
  5. Přidáme suché ingredience a mícháme, dokud nám nevznikne hutné těsto
  6. Bílky si společně se zbylým cukrem vyšleháme do pevného sněhu
  7. Když je sníh hotový, po částech ho začneme přidávat do čokoládového těsta
  8. Sníh vmícháváme opatrně, aby nám nespadl
  9. Těsto musí být jednolité, nesmí zde zůstat kousky nezamíchaných bílků
  10. Takto připravené těsto vlijeme do připravené dortové formy
  11. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut
  12. Po upečení korpus necháme chvíli stydnout v plechu, poté ho vyndáme a přeneseme na mřížku
  13. Na pařížskou šlehačku dáme všechny suroviny do jednoho hrnce a svaříme je
  14. Stačí pár minut vaření
  15. Poté vzniklou směs promixujeme tyčovým mixérem a dáme minimálně na 12 hodin odpočinout do lednice
  16. Před tím než s krémem začneme zdobit, přidáme k němu 100 ml smetany a společně krém vyšleháme
  17. Krém by měl být lehký a ne úplně tuhý
  18. Klasickou smetanu vyšleháme do pevné hmoty, tak aby se s ní dalo zdobit (pokud nám nechce tuhnout použijeme ztužovač)
  19. Čokoládový korpus začneme, pomocí cukrářského sáčku, zdobit oběma šlehačkami
  20. Na šlehačkou ozdobené řezy přidáme kousky čokolády a hotové řezy dáme, na pár hodin, odpočinout do lednice
Harlekýn šlehačkový dvoubarevný řez.
Zdroj: sweetspicykitchen.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.