Dýňová roláda plněná kokosovým krémem

Dýňová roláda plněná kokosovým krémem

To že se dají z dýně připravit luxusní dezerty víme asi všichni. Ale už jste zkoušeli dýňovou roládu? Měkké piškotové těsto s dýňovou příchutí plněné tou nejkrémovější kokosovou náplní potěší vaše chuťové buňky a vy nikdy nebudete mít této lahůdky dost!

Co budete potřebovat

  • 5 vajec, oddělených na žloutky a bílky
  • 2/3 šálku cukru
  • 1/3 šálku konzervovaného dýňového pyré
  • 1 lžička skořice
  • 2/3 šálku dortové mouky
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 šálek rozpuštěného másla plus 3 lžíce navíc
  • 3 šálky moučkového cukru plus navíc
  • 1 lžička kokosového extraktu
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 šálek strouhaného kokosu

Postup

  • Kokos rozložte v rovnoměrné vrstvě na plech.
  • Pečte 15-20 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia a každých 5 minut promíchejte, aby se nepřipálil.
  • Nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Postříkejte plech na pečení olejem ve spreji a vyložte pečícím papírem.
  • Pečící papír opět postříkejte olejem ve spreji a dejte stranou.
  • V míse ušlehejte žloutky do husté a zlatavé směsi.
  • Postupně zašlehejte 1/3 šálku cukru, dýňové pyré a skořici.
  • V míse mixéru šlehejte bílky pomocí šlehacího nástavce, dokud se v nich nezačnou tvořit poloměkké vrcholky.
  • Postupně zašlehejte 1/3 šálku zbývajícího cukru a pokračujte ve šlehání, dokud se ze směsi netvoří tuhé vrcholy.
  • Opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.
  • Smíchejte dortovou mouku, ¼ lžičky soli a jedlou sodu a poté přimíchejte 3 lžíce rozpuštěného máslo.
  • Promíchejte s vaječnou směsí a těsto nalijte na připravený plech.
  • Pečte 12 minut.
  • Po vytažení z trouby těsto ihned posypte moučkovým cukrem.
  • Opatrně těsto vyklopte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem.
  • Odstraňte pečící papír.
  • Rolujte těsto pomocí ručníku, počínaje kratším koncem.
  • Nechte úplně vychladnout.
  • Mezitím si připravte náplň.
  • V míse mixéru vyšlehejte 1 šálek másla do lehké a nadýchané konzistence.
  • Po jednom šálku pomalu zašlehejte moučkový cukr.
  • Přidejte kokosová extrakt, smetanu a špetku soli.
  • Míchejte, dokud nebudete mít hladký krém.
  • Přimíchejte kokos.
  • Pomalu rozbalte těsto.
  • Celé těsto potřete máslovým krémem.
  • Opatrně roládu srolujte a položte na servírovací talíř švem dolů.
  • V případě potřeby ořízněte konce.
  • Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na buchty z dýně pro posezení u odpolední kávy. Máme pro vás 9 luxusních variant!

Kousek rolády z dýně plněné kokosovým krémem, ozdobený šlehačkou a servírovaný na talíři.
www.lemonsforlulu.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.