Dýňové lívance s ovesnými vločkami

Dýňové lívance s ovesnými vločkami
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 3

Nadýchané, lahodné a zdravé lívanečky z dýně a ovesných vloček, příjemně oslazené javorovým sirupem, jsou dokonalým bezlepkovým jídlem, které lze připravit přimo v mixéru.

Ingredience

  • ¾ šálku dýňového pyré
  • 2 velká vejce
  • ⅔ šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka (nebo mléka dle výběru)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 1,5 šálků ovesných vloček, bez lepku, pokud chcete
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 čajové lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • kokosový nebo olivový olej na smažení

Postup       

  1. Přidejte všechny ingredience do mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs zcela hladká, asi 30 sekund až 1 minutu.
  2. Mírně potřete pánev kokosovým nebo olivovým olejem a dejte na střední plamen.
  3. Jakmile je pánev horká, přidejte na ni asi 1/3 šálku těsta na každý lívanec.
  4. Těsto může být husté, takže budete muset použít lžíci, aby se trochu rozložilo.
  5. Lívance smažte hned po umíchání těsta, jinak bude těsto příliš hutné.
  6. Smažte 2–4 minuty, dokud na okrajích lívanců neuvidíte několik bublin.
  7. Otočte lívance a smažte dozlatova.
  8. Pokud zjistíte, že hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu.
  9. Pánev očistěte a opakujte s dalším množstvím oleje a zbývajícím těstem.
  10. Celkem by vám mělo vyjít 6 lívanců.
  11. Dobrou chuť!
Dýňovo-ovesné lívance servírované na sobě na talířku s vidličkou, zalité sirupem a zasypané vlašskými ořechy.
www.ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.