Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Perfektní dýňové lívance jsou naprosto luxusní a přitom jsou tak snadné na přípravu! Jsou plné podzimních chutích jako je dýně, skořice, zázvor a muškátový oříšek.

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 3 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1,5 čajové lžičky mleté ​​skořice
  • ½ čajové lžičky mletého zázvoru
  • ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ šálku třtinového cukru
  • ¼ šálku granulovaného cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek dýňového pyré
  • 2 velká vejce
  • 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 1,5 šálku mléka

Postup

  1. Předehřejeme pánev na střední teplotu.
  2. Ve velké míse prošleháme mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
  3. V oddělené střední míse prošleháme oba cukry, vanilkový extrakt, dýňové pyré, vejce, rozpuštěné máslo a mléko.
  4. Přilijeme mokré ingredience k suchým ingrediencím a promícháme, aby se vše spojilo.
  5. Těsto bude trochu hrudkovité.
  6. Těsto odložíme na 5 minut.
  7. V případě potřeby si potřeby pánev potřeme máslem nebo nastříkáme olejem ve spreji.
  8. Nalijeme ⅓ šálku těsta na pánev a rozválíme do kruhu.
  9. Každý lívanec opékejte asi 4 minuty z každé strany.
  10. Lívanečky podávejte s máslem, sirupem, šlehačkou, ořechy nebo jakýmkoli jiným oblíbeným toppingem.
Lívance z dýňového pyré naskládané na sobě na talířku, zalité sirupem a máslem.
www.thesaltymarshmallow.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.