Dýňové máslo

Dýňové máslo
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 1

Tento fantastický recept na máslo z máslové dýně je neuvěřitelně snadný na přípravu a přitom mimořádně působivý! Podávejte s čerstvým chlebem a hosté bude z té sladkoslané chuti nadšení.

Co budete potřebovat

  • 230 g másla, změklého
  • 1 střední máslová dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2-3 lžíce medu
  • špetka muškátového oříšku (volitelně)
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Oloupejte máslovou dýni, vydlabejte semínka a ostrým nožem ji nakrájejte na kostičky.
  • Položte na plech vy ložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  • Pečte do změknutí, asi 45 minut až 1 hodinu.
  • Dejte stranou vychladnout.
  • Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu.
  • V kuchyňském robotu či pomocí mixéru rozšlehejte změklé máslo, pečenou dýni, med, špetku soli, pepře a muškátového oříšku do hladka.  
  • Ihned podávejte nebo dejte do lednice, dokud nebudete připraveni podávat.
  • Servírujte s čerstvým chlebem.
Chléb namazaný máslem z dýně na talíři s vedle položenou lžící.
www.lindseyeatsla.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.