Tento fantastický recept na máslo z máslové dýně je neuvěřitelně snadný na přípravu a přitom mimořádně působivý! Podávejte s čerstvým chlebem a hosté bude z té sladkoslané chuti nadšení.
Co budete potřebovat
- 230 g másla, změklého
- 1 střední máslová dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce medu
- špetka muškátového oříšku (volitelně)
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Oloupejte máslovou dýni, vydlabejte semínka a ostrým nožem ji nakrájejte na kostičky.
- Položte na plech vy ložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Pečte do změknutí, asi 45 minut až 1 hodinu.
- Dejte stranou vychladnout.
- Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu.
- V kuchyňském robotu či pomocí mixéru rozšlehejte změklé máslo, pečenou dýni, med, špetku soli, pepře a muškátového oříšku do hladka.
- Ihned podávejte nebo dejte do lednice, dokud nebudete připraveni podávat.
- Servírujte s čerstvým chlebem.