Bramborové nebo zelné placky zná asi každý, zkusili jste ale místo obvyklých surovin použít nastrouhanou dýni? Je příjemně nasládlá, vláčná a opečená chutná přímo skvěle! Dýňové placky můžete jíst jen tak jako bramboráky, nebo z nich vykouzlit originální vegetariánský burger, za který vám hosté budou líbat ruce!
INGREDIENCE
- 250 g nastrouhané dýně
- 1 plechovka červených fazolí zbavených nálevu
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 100 g ovesných vloček
- 100 g strouhanky
- 2 polévkové lžíce oleje
POSTUP
- Vložte dýni, polovinu fazolí, cibuli, máslo a koření do mixéru a rozmixujte.
- Směs přendejte do mísy a přimíchejte zbytek fazolí, ovesné vločky a strouhanku.
- Vypracujte lepivé těsto.
- Z těsta uplácejte zhruba 10 placek.
- Na rozpáleném oleji smažte placky 3-4 minuty z každé strany, poté vyjměte z pánve a nechte okapat na ubrousku.
- Podávejte ihned samotné, nebo jako součást burgeru.
Máme pro vás také dalších 6 receptů na rizoto s dýní, které prostě musíte vyzkoušet!