Dýňové placky (nejen) do burgeru

Dýňové placky (nejen) do burgeru
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

Bramborové nebo zelné placky zná asi každý, zkusili jste ale místo obvyklých surovin použít nastrouhanou dýni? Je příjemně nasládlá, vláčná a opečená chutná přímo skvěle! Dýňové placky můžete jíst jen tak jako bramboráky, nebo z nich vykouzlit originální vegetariánský burger, za který vám hosté budou líbat ruce!

INGREDIENCE

  • 250 g nastrouhané dýně
  • 1 plechovka červených fazolí zbavených nálevu
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce másla 
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu 
  • 1 lžička soli 
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g strouhanky 
  • 2 polévkové lžíce oleje

POSTUP

  1. Vložte dýni, polovinu fazolí, cibuli, máslo a koření do mixéru a rozmixujte.
  2. Směs přendejte do mísy a přimíchejte zbytek fazolí, ovesné vločky a strouhanku.
  3. Vypracujte lepivé těsto.
  4. Z těsta uplácejte zhruba 10 placek.
  5. Na rozpáleném oleji smažte placky 3-4 minuty z každé strany, poté vyjměte z pánve a nechte okapat na ubrousku.
  6. Podávejte ihned samotné, nebo jako součást burgeru.
Placky z dýně položené na dřevěném prkýnku.
www.prevention.com

Máme pro vás také dalších 6 receptů na rizoto s dýní, které prostě musíte vyzkoušet!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.