Tímhle rizotem s máslovou dýní se na prvním rande rozhodně blýsknete! Potřebujete na něj pouhých 10 ingrediencí, je dokonale krémové a plné příjemných podzimních chutí.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 střední žlutá cibule, nakrájená
- 1/2 lžičky mořské soli a více podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 šálky máslové dýně, nakrájené na cca 0,6 cm kostky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo šalvěje
- 1 šálek nevařené rýže Arborio
- ½ šálku suchého bílého vína
- 4 šálky ohřátého zeleninového vývaru
- nakrájená čerstvá petrželka nebo malé lístky šalvěje na ozdobu (volitelně)
- ½ šálku strouhaného pecorina nebo parmazánu k servírování (volitelně)
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
- Přidejte cibuli, sůl a trochu mletého pepře a restujte 2 až 3 minuty.
- Přidejte máslovou dýni a vařte 6 až 8 minut.
- Dále přidejte česnek, rozmarýn a rýži.
- Promíchejte a nechte asi 1 minutu vařit a poté přilijte víno.
- Míchejte a vařte 1 až 3 minuty, nebo dokud se víno nesvaří.
- Přilívejte vývar po ¾ šálku najednou a neustále míchejte, aby se každý přídavek vývaru absorboval před přidáním dalšího.
- Vařte, dokud máslová dýně nezměkne a rizoto není měkké a krémové.
- Podle chuti okořeňte.
- Ozdobte petrželkou nebo lístky šalvěje a podávejte podle chuti se strouhaným sýrem.

Vychutnejte si i naše nejlepší recepty na zapečenou růžičkovou kapustu v různých obměnách! Díky nám si jí zamiluje každý. Ochutnejte ji se sýrem, slaninou, bramborami, smetanou nebo na pikantní způsob.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček