Dýňové rizoto

Dýňové rizoto
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Tímhle rizotem s máslovou dýní se na prvním rande rozhodně blýsknete! Potřebujete na něj pouhých 10 ingrediencí, je dokonale krémové a plné příjemných podzimních chutí.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 střední žlutá cibule, nakrájená
  • 1/2 lžičky mořské soli a více podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 šálky máslové dýně, nakrájené na cca 0,6 cm kostky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo šalvěje
  • 1 šálek nevařené rýže Arborio
  • ½ šálku suchého bílého vína
  • 4 šálky ohřátého zeleninového vývaru
  • nakrájená čerstvá petrželka nebo malé lístky šalvěje na ozdobu (volitelně)
  • ½ šálku strouhaného pecorina nebo parmazánu k servírování (volitelně)

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
  • Přidejte cibuli, sůl a trochu mletého pepře a restujte 2 až 3 minuty.
  • Přidejte máslovou dýni a vařte 6 až 8 minut.
  • Dále přidejte česnek, rozmarýn a rýži.
  • Promíchejte a nechte asi 1 minutu vařit a poté přilijte víno.
  • Míchejte a vařte 1 až 3 minuty, nebo dokud se víno nesvaří.
  • Přilívejte vývar po ¾ šálku najednou a neustále míchejte, aby se každý přídavek vývaru absorboval před přidáním dalšího.
  • Vařte, dokud máslová dýně nezměkne a rizoto není měkké a krémové.
  • Podle chuti okořeňte.
  • Ozdobte petrželkou nebo lístky šalvěje a podávejte podle chuti se strouhaným sýrem.
Dvě porce rizota z dýně na talířích, ozdobené čerstvou šalvějí.
www.loveandlemons.com

Vychutnejte si i naše nejlepší recepty na zapečenou růžičkovou kapustu v různých obměnách! Díky nám si jí zamiluje každý. Ochutnejte ji se sýrem, slaninou, bramborami, smetanou nebo na pikantní způsob.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.