Dýňové rizoto s krevetami, šalvějí a vínem

Dýňové rizoto s krevetami, šalvějí a vínem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Smetanovou chuť dýňového rizota krásně osvěží a odlehčí krevety, nebo jiné mořské plody. V kombinaci s vínem a šalvějí je to naprosto bez chybičky.

Ingredience

  • 190 g Arborio rýže
  • 1 bílá cibule
  • 400 g špagetové dýně
  • 200 g krevet
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 125 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá šalvěj

Postup

  • Dýni oloupejte, očistěte a pokrájejte na malé kostky.
  • Troubu předehřejte na 180°C, dýni rozložte na vymazaný plech, osolte, opepřete, promíchejte a dejte péct na 20 minut.
  • V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte trochu másla, cibuli a pozvolna osmažte.
  • Po 2 minutách přisypte rýži, promíchejte, zalijte vínem a nechte ho odpařit.
  • Přilijte naběračku vývaru, promíchejte a počkejte než rýže tekutinu absorbuje a poté přilijte další naběračku. Průběžně míchejte. Pokračujte dokud rýže nezměkne na skus.
  • Poté přidejte krevety a pečenou dýni a vařte ještě 5 minut, podle potřeby přilijte další vývar.
  • Osolte, opepřete, vmíchejte čerstvou nadrobno nasekanou šalvěj a můžete servírovat.
Směs rýže s dýní ozdobená tygřími krevetami
Zdroj: maryswholelife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.