Barevné a chutné dýňové rizoto (nejen) pro děti. Připravte rychlou a levnou večeři pro celou rodinu.
taste.com.au
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g Arborio rýže
- 500 ml kuřecího vývaru
- 600 g dýně hokkaido
- 100 g mraženého hrášku
- 2 kuřecí řízky
- 80 g strouhaného tvrdého sýru
Postup
- V hrnci zahřejte olej, přidejte najemno pokrájenou cibuli a 2 minuty opékejte.
- Přidejte česnek a rýži a opékejte ještě další 2-3 minuty.
- Přidejte dýni, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vařte 20 minut.
- Kuřecí maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostky nebo nudličky, osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a maso za stálého míchání opečte.
- Když se voda v hrnci téměř vstřebá a dýně změkne, přidejte mražený hrášek a vařte ještě 5 minut.
- Odstavte z plotny, vmíchejte nastrouhaný sýr a opečené maso, podle potřeby dochuťtě a můžete podávat.