Dýňové rizoto s kuřecím masem

Dýňové rizoto s kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Barevné a chutné dýňové rizoto (nejen) pro děti. Připravte rychlou a levnou večeři pro celou rodinu.

taste.com.au

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g Arborio rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 600 g dýně hokkaido
  • 100 g mraženého hrášku
  • 2 kuřecí řízky
  • 80 g strouhaného tvrdého sýru

Postup

  • V hrnci zahřejte olej, přidejte najemno pokrájenou cibuli a 2 minuty opékejte.
  • Přidejte česnek a rýži a opékejte ještě další 2-3 minuty.
  • Přidejte dýni, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vařte 20 minut.
  • Kuřecí maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostky nebo nudličky, osolte a opepřete.
  • Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a maso za stálého míchání opečte.
  • Když se voda v hrnci téměř vstřebá a dýně změkne, přidejte mražený hrášek a vařte ještě 5 minut.
  • Odstavte z plotny, vmíchejte nastrouhaný sýr a opečené maso, podle potřeby dochuťtě a můžete podávat.
Červená miska s rýží, kuřecím masem, hráškem, dýní a parmezánem
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.