Dýňové špagety s vejcem a slaninou

Dýňové špagety s vejcem a slaninou
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4

Stačí jediné slovo a při pomyšlení na tu smetanovou dobrotu vám musí okamžitě téct sliny. Tento pokrm se špagetami z dýně je stejně bohatý na chuť jako jeho tradiční recept na špagety carbonara. Nejlepší na tom všem je, že tato varianta je bohatá na chuť, s nízkým obsahem sacharidů!

Co budeme potřebovat

  1. 2 střední špagetové dýně
  2. 250 g mraženého hrášku
  3. 4 plátky slaniny (nakrájené na kostičky)
  4. 2 vejce
  5. 200 g strouhaného parmazánu
  6. 5 stroužků nasekaného česneku
  7. špetka soli
  8. špetka černého pepře

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  2. Dýně si podélně rozřízneme a odstraníme semínka.
  3. Vnitřní části potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme.
  4. Dýně umístíme na plech nebo do velké zapékací mísy.
  5. Vložíme jí do předehřáté trouby a pečeme jí, dokud zcela nezměkne.
  6. Přibližně jí budeme péct 30-45 minut, podle výkonnosti trouby.
  7. Když je dýně upečená pomocí vidličky, si naškrábeme dýňové špagety.
  8. Jednotlivá vlákna by měly jít jednoduše od sebe oddělovat, pokud to nejde, vraťte dýni zpátky do trouby a pečte dalších 10-15 minut.
  9. Zatímco se dýně opéká, v pánvi si na střední teplotu osmažíme kousky slaniny, dokud není křupavá.
  10. Slaninu poté z pánve vyndáme a dáme jí stranou.
  11. Přebytečný tuk z pánve z části (necháme si něco málo na smažení špaget) odstraníme pomocí kuchyňské utěrky.
  12. Vedle v misce si prošleháme vejce s parmazánem.
  13. Teplotu pod pánví stáhneme na minimum a přidáme do ní dýňové špagety a hrášek.
  14. Vhodíme česnek.
  15. Vaříme asi minutu, aby se česnek rozvoněl.
  16. Do pánve začneme za stálého míchání přilévat vaječnou směs s parmazánem.
  17. Neustále mícháme, aby se dýně ve směsi rovnoměrně obalila.
  18. Míchejte přibližně 8-10 minut, dokud nevznikne hustá krémová omáčka.
  19. V pánvi nám vždy zůstane trochu tekutiny z dýně, tu můžeme z části odstranit zvýšením teploty, ale pozor, abychom to nepřehnali a špagety nevysušily.
  20. Špagety by měly vždy zůstat hezky krémové.
  21. Nakonec vypneme teplotu na sporáku a vmícháme sůl, pepř, slaninu a hrášek.
  22. Ochutnáme a dochutíme podle našich preferencí.
  23. Dýňové špagety carbonara ihned podáváme.

Dýně se v posledních letech stala hitem a surovinou číslo jedna v českých kuchyních! její oblíbenost každým rokem stoupá, což svědčí i o množství receptů, ve kterých se objevuje. Připojte se do tohoto davového šílenství a připravte z ní například krémovou dýňovou polévku v chladných zimních dnech nebo rychlovku v podobě dýňové pomazánky s domácím pečivem, stejně tak si můžete pochutnat na sladkých receptech z dýně.

Lahodné krémové těstoviny se špagetami z dýně.
Zdroj: ketokarma.com

S cukety se dá vytvořit všelicos, třeba i lahodný moučník! Nevěříte? Zkuste své rodině upéct sladký dezert z cukety dle našich receptů a uvidíte, že rozdíl nikdo nepozná!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.