Dýňovo-řepová polévka s tymiánem

Dýňovo-řepová polévka s tymiánem
Příprava: 30 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 2

Tymián a balzamikový ocet dodávají této zeleninové polévce neuvěřitelnou chuť, jakou si ani nedovedete představit, dokud ji nevyzkoušíte!

Ingredience

  • 1/2 střední dýně (na kostky)
  • 2 střední řepy (na kostičky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 šálku tymiánu
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • zakysaná smetana nebo jogurt (volitelně)

Postup

  1. Na olivovém oleji osmažte cibuli a stroužek nasekaného česneku.
  2. Když je zelenina krásně měkká, přidejte hrst tymiánových listů.
  3. Přidejte dýni na kostičky a červenou řepu.
  4. Protože vaření řepy trvá déle, nakrájejte ji na menší kostky.
  5. Přidejte kostku zeleninového vývaru.     
  6. Podlejte vodou, přiveďte k varu a duste asi 45 minut.
  7. Přidejte lžičku balzamikového octa a promíchejte.
  8. Nechte trochu vychladnout, přidejte smetanu a poté rozmixujte do hladka.
  9. Podávejte s kopečkem jogurtu a dalšími lístky tymiánu.
Zeleninová polévka servírovaná na talíři, s vedle položenou dýní a řepou.
www.pumpkinlicious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.