Tymián a balzamikový ocet dodávají této zeleninové polévce neuvěřitelnou chuť, jakou si ani nedovedete představit, dokud ji nevyzkoušíte!
Ingredience
- 1/2 střední dýně (na kostky)
- 2 střední řepy (na kostičky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 šálku tymiánu
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 kostka zeleninového vývaru
- zakysaná smetana nebo jogurt (volitelně)
Postup
- Na olivovém oleji osmažte cibuli a stroužek nasekaného česneku.
- Když je zelenina krásně měkká, přidejte hrst tymiánových listů.
- Přidejte dýni na kostičky a červenou řepu.
- Protože vaření řepy trvá déle, nakrájejte ji na menší kostky.
- Přidejte kostku zeleninového vývaru.
- Podlejte vodou, přiveďte k varu a duste asi 45 minut.
- Přidejte lžičku balzamikového octa a promíchejte.
- Nechte trochu vychladnout, přidejte smetanu a poté rozmixujte do hladka.
- Podávejte s kopečkem jogurtu a dalšími lístky tymiánu.