Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake
Příprava: 20 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 6

Pokud patříte mezi milovníky tradičního amerického cheesecaku, pak vás nesmí minout ani jeho verze z dýně. Díky perníkovému koření je jako stvořená pro oslazení podzimních dnů a vychutnáte si ji jak s hrnkem čaje, tak s šálkem dobré kávy.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  • 200 g zázvorových nebo máslových sušenek
  • 50 g cukru
  • 45 g rozpuštěného másla

Na náplň

  • 840 g smetanového sýru typu philadelphia, mascarpone, žervé
  • 200 g cukru
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 450 g nastrouhané a lehce povařené dýně (pyré)
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 4 vejce

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. 
  2. Pomocí paličky nebo mixéru rozdrťte sušenky na drobky. Nasypte drobky do mísy, přidejte cukr a rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se úplně nesmíchají.
  3. Ručně vtlačujte malé kousky těsta do jedné rovnoměrné vrstvy v dortové formě s vysokým okrajem. 
  4. Pečte 10 minut, poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Během plnění udržujte teplotu trouby na 160 °C.
  5. Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilkový extrakt, dokud nejsou dobře spojené. Přidejte dýňové pyré, perníkové koření a mletou skořici a dobře promíchejte. Nakonec přidejte vejce.
  6. Vlijte náplň do připraveného korpusu a rovnoměrně urovnejte.
  7. Pečte 55–65 minut. Poté vypněte troubu a nechte koláč v troubě ještě 1 hodinu. Poté opatrně vyjměte z trouby, zakryjte utěrkou a nechte odpočívat, dokud zcela nevychladne (cca 2 h).

K tomuto koláči by sedla i výborná káva. Kávovary DeLonghi se o to mohou postarat.

Podnos s nadýchaným dýňovým koláčem.
Zdroj: playswellwithbutter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.