Vyzkoušejte lehčí verzi klasického maďarského guláše, která je i tak vydatná a lahodná! Skvěle se hodí pro pohodovou podzimní večeři. Dýňové pyré pokrmu dodává úžasnou bohatost a krůtí maso krásně doplňuje.
Co budete potřebovat
- 1 kg vykostěných krůtích stehen bez kůže, nakrájených na cca 2,5 cm kousky
- ¼ šálku sladké maďarské papriky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké cibule, nakrájené
- 2 střední červené brambory, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 425 g dýňového pyré
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 bobkový list
- 1 velká snítka čerstvého tymiánu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- vařené těstoviny k podávání (volitelně)
- kmín
- lehká zakysaná smetana
- nakrájená jarní cibulka na ozdobu (volitelně)
Postup
- Vložte krůtí maso, papriku a sůl do velkého uzavíratelného sáčku.
- Sáček uzavřete a protřepejte.
- Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte maso do hrnce a restujte 5 minut.
- Do hrnce přidejte cibuli a brambory a za občasného míchání vařte 5 minut.
- Přidejte vývar, dýňové pyré, česnek, bobkový list, snítku tymiánu a nasekaný tymián.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a přikryjte.
- Vařte asi 1 hodinu nebo dokud brambory nezměknou.
- Podávejte s těstovinami a ozdobte kmínem, lehkou zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou.
- Užijte si to!