Dýňový guláš s krůtím masem

Dýňový guláš s krůtím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 8

Vyzkoušejte lehčí verzi klasického maďarského guláše, která je i tak vydatná a lahodná! Skvěle se hodí pro pohodovou podzimní večeři. Dýňové pyré pokrmu dodává úžasnou bohatost a krůtí maso krásně doplňuje.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vykostěných krůtích stehen bez kůže, nakrájených na cca 2,5 cm kousky
  • ¼ šálku sladké maďarské papriky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule, nakrájené
  • 2 střední červené brambory, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 425 g dýňového pyré
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 bobkový list
  • 1 velká snítka čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • vařené těstoviny k podávání (volitelně)
  • kmín
  • lehká zakysaná smetana
  • nakrájená jarní cibulka na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Vložte krůtí maso, papriku a sůl do velkého uzavíratelného sáčku.
  • Sáček uzavřete a protřepejte.
  • Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso do hrnce a restujte 5 minut.
  • Do hrnce přidejte cibuli a brambory a za občasného míchání vařte 5 minut.
  • Přidejte vývar, dýňové pyré, česnek, bobkový list, snítku tymiánu a nasekaný tymián.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a přikryjte.
  • Vařte asi 1 hodinu nebo dokud brambory nezměknou.
  • Podávejte s těstovinami a ozdobte kmínem, lehkou zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou.
  • Užijte si to!
Guláš z dýňového pyré s krůtím masem servírovaný s těstovinami na talíři, ozdobený smetanou a jarní cibulkou.
www.joylovefood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.