Džem z rakytníku

Džem z rakytníku
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Džem je sice řidší, ale zato má kousky bobulí. Nebo byste raději chtěli marmeládu? Stačí rozmixovat a trošku více nechat zhoustnout. 

INGREDIENCE:

  • 1000 g bobulí rakytníku
  • 3-4 lžičky citrusového pektinu
  • 500 g cukru
  • 75 ml vody

POSTUP:

  • Bobule si umyjeme, dáme do hrnce spolu s vodou a vaříme do změknutí (trvá to asi 5 minut). 
  • Pak je rozmačkáme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem podle požadované struktury. 
  • Přidáme pektin smíchaný se stejným množství cukru a povaříme ještě 5 minut. 
  • Následně přidáme zbytek cukru a povaříme do zhoustnutí. 
  • Džem naléváme do vysterilizovaných sklenic a skládáme dnem vzhůru (necháme to do vychladnutí). 
Džem nebo marmeláda z rakytníku.
lavaca.ru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.