Džem z dýně hokkaido

Džem z dýně hokkaido
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 1

Tento recept má jednu velkou výhodu- na rozdíl od sezónního ovoce, které je zpravidla nutné zpracovat rychle, aby se nezkazilo, můžete dýňovou marmeládu vyrobit kdykoliv během roku. Kromě dýně hokkaido můžete použít i máslovou dýni. Hotový džem se hodí nejen na mazání pečiva, ale pokud spěcháte, můžete jej použít i jako základ do dýňového koláče.

INGREDIENCE

  • 900 g dýně zbavené stopky, dužiny a semínek 
  • 265 g cukru
  • 2 polévkové lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli
  • 1/2 vanilkového lusku

POSTUP:

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kostky a vložte do hrnce s pařáčkem.
  2. Podlijte vodou a vařte v páře cca 30 minut, dokud nebude dýně měkká.
  3. Opatrně odstraňte slupky a dýni rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  4. Přijdete cukr, pomerančovou a citronovou šťávu a sůl. Vyškrábněte vnitřek vanilkového lusku a všechny ingredience důkladně promíchejte.
  5. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
  6. Po cca deseti minutách by měla hmota zhoustnout.
  7. Vypněte plotýnku a džem ihned plňte do připravených sterilizovaných sklenic.
  8. Ihned zavřete a postavte dnem vzhůru, dokud sklenice nevychladnou.
  9. Takto zavařený dýňový džem vám vydrží několik měsíců.
Dýňový džem ve sklenici, vařečka a krajích chleba namazaný džemem.
www.davidlebovitz.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.