Přídavná látka E352, neboli vápenaté soli kyseliny jablečné, slouží k úpravě kyselosti.
Jablečnany vápenaté také zvýrazňují konkrétní chuť nebo vůni potravin.
Hlavní důležité body o E352 – jablečnany vápenaté:
Bezpečná látka.
Bez vedlejších účinků.
Schválené v EU.
Zakázané v USA.
Výroba E352
Jablečnany vápenaté vznikají přidáním hydroxidu vápenatého do kyseliny jablečné.
Kde se jablečnany vápenaté používají?
Naleznete je v potravinách jako jsou:
- džusy
- želatinové výrobky
- zmrzliny
- smažené výrobky
- marmelády
Je E352 zdravé?
Jablečnany vápenaté můžeme považovat za bezpečné. Nemají žádné vedlejší účinky a mohou je konzumovat vegetariáni i vegani.
Použití v EU vs. USA vs. svět
V EU je schválena jako potravinářská přísada. V USA je však její používání zakázáno.
Použité zdroje
E352 Calcium malates, www.food-info.net
E352; Calcium Malates, www.1source.com
E352 - Calcium malates, world.openfoodfacts.org