Kyselina metavinná udržuje kyselost nebo zásaditost potravin.
Umožňuje, aby voda a oleje zůstaly smíchané dohromady a vytvořily emulzi.
Hlavní důležité body o E353 – kyselina metavinná:
Jedná se o bezpečnou látku.
Nemá žádné vedlejší účinky.
Schválena v EU.
V USA je její používání zakázáno.
Výroba E353
Kyselina metavinná se průmyslově získává zahříváním kyseliny vinné.
Kde se kyselina metavinná používá?
Primárně se používá k zabránění srážení vína. Dále ji najdete například v ovocných šťávách.
Je E353 zdravé?
Kyselinu metavinnou můžeme považovat za bezpečnou, nejsou známy žádné vedlejší účinky. Mohou ji konzumovat také vegetariáni a vegani.
Použití v EU vs. USA vs. svět
Kyselina metavinná je schválena jako potravinářská přísada v EU. V USA povolena není.
Použité zdroje
E353; Metatartaric Acid, www.1source.com
E353 Meta-tartaric acid, http://www.food-info.net/