Kyselina thiodipropionová (E388) je dikarboxylová kyselina, která se používá především jako antioxidant v kosmetických a potravinářských výrobcích.
Potraviny s tímto éčkem mohou bezpečně konzumovat lidé s alergií na lepek a vegani. U veganů a vegetariánů však způsobuje snižování přisvojitelnosti železa z rostlinné potravy.
Hlavní důležité body o E388 – Kyselina thiodipropionová:
Nepovolené v ČR.
Jedná se o sekvestrant.
Doporučujeme na 3/5.
Výroba E388
Jedná se o syntetickou sloučeninu.
Na co se používá kyselina thiodipropionová?
E388 se používá hlavně do obalů, odkud se může dostat i do potravin.
Je E388 zdravé?
Vedlejší účinky v mírných koncentracích nejsou známy.
Použití EU vs. USA vs. svět
Použití E388 jako potravinářské přísady v EU je zakázáno. V USA je však jeho používání povoleno.
Použité zdroje
388 Thiodipropionic acid , www.food-info.net
E388; Thiodipropionic Acid, www.1source.com