Skvělý recept na skvělé španělské taštičky plněné jemným hovězím masem. Zkuste tuto dobrotu i u vás doma!
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 350 g hladké mouky
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky papriky
- 40 g másla (nakrájeného na kostičky)
- 40 g rostlinného tuku (nakrájeného na kostičky)
Na náplň
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 malá cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
- 225 g libové mleté hovězí maso
- ½ červené papriky (nakrájené)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička chilli prášek
- 150 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- rozšlehané vejce
Postup
- Na těsto do mouky přidáme prášek do pečiva a papriku a tuk, hněteme, dokud nebude připomínat strouhanku.
- Vmíchejte dostatečné množství vody, aby vzniklo těsto a hněťte do hladka. Zabalte do potravinářské fólie a vychlaďte.
- Ve velké pánvi ohřejte olej a zpěňte cibuli a česnek. Přidejte hovězí maso a osmahněte.
- Přidejte červenou papriku, smažte 3 minuty, poté přisypte koriandr a chilli.
- Zalijte vývarem a sójovou omáčkou a vařte 15 minut, dokud se vývar nevypaří. Nechte vychladnout.
- Vyválejte těsto a vykrájejte šest 15 cm koleček.
- Lžící naneste náplň na polovinu každého kolečka, okraje potřete vejcem a přiklopte, aby se uzavřelo.
- Vrchy potřeme vajíčkem.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte empanády 15-20 minut dozlatova.