Exotické kynuté buchty s ananasovou šťávou

Exotické kynuté buchty s ananasovou šťávou
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 15

Nemůžeme jinak, než přidat alespoň jeden recept, pro zarputilé experimentátory. Asi vás nepřekvapí, že tyto buchty nejsou plněné, ale jsou potřeny ananasovým sirupem. Ananasové aroma se line i z těsta samotného, protože jeho součástí je ananasová šťáva.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 350 g hladké mouky
  2. lžička soli
  3. 2 lžíce cukru
  4. 150 ml mléka (vlažného)
  5. ½ droždí
  6. vejce
  7. 125 ml ananasové šťávy
  8. 150 g másla (změklého)

Na sirup

  1. ¼ hrnečku kokosového mléka
  2. ananas
  3. 125 ml ananasové šťávy
  4. ¼ hrnečku moučkového cukru
  5. šťáva z limetky

Postup

  1. Do velké mísy nasypeme hladkou mouku.
  2. Přidáme sůl, cukr, promícháme a uprostřed uděláme důlek.
  3. Do něho rozdrobíme na malé kousky droždí.
  4. Droždí zalijeme ½ vlažného mléka.
  5. Mísu přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  6. Na sirup dáme všechny ingredience do hrnce a začneme míchat, aby se ingredience smíchaly.
  7. Směs umístíme na oheň a na malou teplotu začneme vařit.
  8. Směs musí začít houstnout a vypadat jako pudink.
  9. Vaříme přibližně 5-7 minut, dokud nezískáme požadovanou konzistenci.
  10. Jakmile nám směs zhoustne, odstavíme jí z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  11. Když máme hotový kvásek, přimícháme k němu vejce a šťávu z ananasu a začneme zapracovávat těsto.
  12. Když máme ingredience smíchané, přidáme změklé máslo.
  13. A znovu těsto zapracováváme, dokud není na povrchu lesklé.
  14. Těsto takto necháme na 5 minut odpočinout na teplém místě.
  15. Když je těsto odpočinuté znovu ho lehce propracujeme a dáme ho na pomoučený vál.
  16. Pekáček si vymažeme máslem a dáme stranou.
  17. Těsto si rozdělíme na několik stejně velkých částí.
  18. Ty vytvarujeme do podoby bochánku a začneme je skládat do vymazaného pekáčku.
  19. Bochánky zakryjeme a dáme na 15 min odpočinout a vykynout.
  20. Zapneme si troubu na 170°C.
  21. Buchty potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme na 20 – 25 minut péct.
  22. Než se buchty upečou, vytvoříme si sirup.
  23. Na plotně si zahřejeme kokosové mléko, ohříváme asi 1 minutu.
  24. Poté ho z tepla stáhneme, přidáme kokosovou šťávu a cukr.
  25. Začneme míchat a zároveň podle svých preferencí dochucovat (přidáme limetu nebo cukr).
  26. Když jsou buchty hotové, vyndáme je z trouby a jejich vršek dosyta potřeme sirupem.
  27. Necháme vše vychladnout a podáváme.
Exotické buchty, které nejsou plněné, ale potřené ananasovým sirupem.
Zdroj: cookiesandcups.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.