Falešná dršťková polévka

Falešná dršťková polévka

Tento recept na dršťkovou polévku z hlívy ústřičné je vegetariánský, snadný na přípravu a potřebujete na něj pouhé 4 hlavní ingredience!

Ingredience

  • 500 g hlívy ústřičné (bez nožiček), nakrájené na tenké   
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek mléka
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1/3 šálku červeného vinného octa
  • červené chilli vločky na ozdobu

Postup

  • Houby omyjte pod studenou vodou, osušte a zbavte nožiček.
  • Nakrájejte je na tenké proužky.
  • V malém hrnci rozpusťte máslo.
  • Přidejte houby a vařte 10 minut, dokud houby nepustí tekutinu.
  • Smíchejte mouku a vodu, prošlehejte, abyste odstranili hrudky, a přidejte do hrnce.
  • Přidejte sůl a mléko.
  • Vařte dalších 10 minut.
  • V malé misce nebo sklenici smíchejte česnek a ocet.
  • Polévku podávejte s 1-2 lžícemi (nebo více) směsi česneku a octa a chilli vločkami.
Dršťková polévka z hlívy servírovaná v misce a nabíraná lžící.
www.cookinglsl.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví. Jaké mají vlastnosti, povrchovou úpravu a jak vedou teplo? Představíme vám jejich hlavní výhody a případné nedostatky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.