Tento recept na dršťkovou polévku z hlívy ústřičné je vegetariánský, snadný na přípravu a potřebujete na něj pouhé 4 hlavní ingredience!
Ingredience
- 500 g hlívy ústřičné (bez nožiček), nakrájené na tenké
- 4 lžíce másla
- 1 lžička soli
- 1 šálek vody
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1/3 šálku červeného vinného octa
- červené chilli vločky na ozdobu
Postup
- Houby omyjte pod studenou vodou, osušte a zbavte nožiček.
- Nakrájejte je na tenké proužky.
- V malém hrnci rozpusťte máslo.
- Přidejte houby a vařte 10 minut, dokud houby nepustí tekutinu.
- Smíchejte mouku a vodu, prošlehejte, abyste odstranili hrudky, a přidejte do hrnce.
- Přidejte sůl a mléko.
- Vařte dalších 10 minut.
- V malé misce nebo sklenici smíchejte česnek a ocet.
- Polévku podávejte s 1-2 lžícemi (nebo více) směsi česneku a octa a chilli vločkami.
Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví. Jaké mají vlastnosti, povrchovou úpravu a jak vedou teplo? Představíme vám jejich hlavní výhody a případné nedostatky.