Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- asi 50 dkg čerstvých hub (nejvhodnější jsou holubinky, růžovky nebo hlíva ústřičná)
- 2 kostky masoxu
- 3 lžíce sádla
- 3 až 4 lžíce hl. mouky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- pepř
- sůl
- majoránka
- petrželová nať
Postup receptu
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme ji moukou a osmahneme do růžova
- Hrnec odstavíme z ohně a do horké jíšky vsypeme papriku, promícháme, vrátíme na plamen a ihned zalijeme studenou vodou a dobře prošleháme
- Vložíme kostky masoxu a nakrájené houby, osolíme, opepříme a vaříme, dokud houby nezměknou
- Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti ještě osolíme a opepříme
- Při servírování polévku posypeme petrželovou natí