Asijská kuchyně je populární, a když se kombinuje s netradičními surovinami, pak máme o dokonalý pokrm vystaráno. Příprava tohoto receptu trvá něco přes hodinku, ale výsledek vás potěší.
Ingredience:
- 400 g kotrče
- 1 polévková lžíce oleje (můžeme použít i sádlo)
- 250 ml kokosového mléka
- 1 velká hrst asijské bazalky
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 1 a 1/2 l vody
- 8 cm čerstvého zázvoru
- 8 cm čerstvého galangalu
- 3 cm čerstvého kencuru
- 1 stonek citronové trávy
- 8 listů kafírové limetky
- 2 kostky houbového vývaru
- 1 lžička soli
Příloha:
- Asijské nudle
Postup:
- Zázvor oloupeme a nakrájíme najemno. Nakrájíme česnek a cibuli na drobné kostičky. Galangal nakrájejte na 1/2 cm plátky.
- Na lžíci oleje orestujeme cibuli, česnek se zázvorem, galangalem a jerukovýmpurutem.
- Přidáme důkladně omytý a očištěný kotrč, nakrájený na menší kousky. Zhruba po 3 minutách přilijeme horkou vodu.
- Necháme asi 5 minut probublávat pod pokličkou na pánvi.
- Přidáme kostky houbového vývaru, přilijeme kokosové mléko a přihodíme listy limetky a kencur.
- Přihodíme nahrubo nakrájenou asijskou bazalku. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- Pak už jen stačí servírovat a podle fantazie ozdobit.
- Polévku pokapeme trochou citronové šťávy a podáváme s nudlemi.