Falešné makronky s malinovou příchutí

Falešné makronky s malinovou příchutí

Malinové makronky jsou velmi oblíbené. Zkuste je podle této receptury, bez ořechů.

Ingredience

Těsto

  • 70 g slunečnicových semínek
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 bílky
  • 50 g krupicového cukru
  • růžové potravinářské barvivo

Malinový krém:

  • 150 g čerstvých nebo mražených malin
  • 30 g krupicového cukru
  • 80 g smetany ke šlehání
  • 230 g bílé čokolády

Postup

  • Začněte krémem: maliny a cukr dejte do malého hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu
  • Povařte 5 minut a pak přes síto slijte do misky
  • Přidejte smetanu na šlehání a bílou čokoládu pokrájenou na malé kousky
  • Vložte do vodní lázně a ohřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí
  • Odstavte a nechte odpočinout při pokojové teplotě
  • Na přípravu makronek smíchejte slunečnicová semínka s moučkovým cukrem a v kuchyňském robotu rozdrťe na mouku
  • Prosijte přes síto do misky (kousky, které se zůstaly v sítu znovu rozmixujte v robotu a prosijte)
  • K bílkům přidejte krupicový cukr a zašlehejte
  • Přidejte špetku soli a potravinářské barvivo a šlehejte ručním mixérem 6 – 10 minut, dokud se na sněhu nevytvoří tuhé vrcholky
  • Stěrkou opatrně vmíchejte suchou směs
  • Vymíchejte hladké polotekuté těsto
  • Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vytvářejte malá kolečka o průměru asi 3-5 cm
  • Plechem několikrát bouchněte o kuchyňskou desku, aby se z těsta odstranily vzduchové bubliny
  • Pečte 10 – 12 minut v troubě rozehřáté na 180°
  • Nechte makronky vychladnout
  • Krém naneste na plochou stranu makronky a přitiskněte k němu druhou pusinku opět plochou stranou
  • Takto naplňte všechny makronky
  • Nechte v lednici odležet do druhého dne
Růžové makronky s růžovým krémem
Zdroj: homecookingadventure.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.