Malinové makronky jsou velmi oblíbené. Zkuste je podle této receptury, bez ořechů.
Ingredience
Těsto
- 70 g slunečnicových semínek
- 120 g moučkového cukru
- 2 bílky
- 50 g krupicového cukru
- růžové potravinářské barvivo
Malinový krém:
- 150 g čerstvých nebo mražených malin
- 30 g krupicového cukru
- 80 g smetany ke šlehání
- 230 g bílé čokolády
Postup
- Začněte krémem: maliny a cukr dejte do malého hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu
- Povařte 5 minut a pak přes síto slijte do misky
- Přidejte smetanu na šlehání a bílou čokoládu pokrájenou na malé kousky
- Vložte do vodní lázně a ohřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí
- Odstavte a nechte odpočinout při pokojové teplotě
- Na přípravu makronek smíchejte slunečnicová semínka s moučkovým cukrem a v kuchyňském robotu rozdrťe na mouku
- Prosijte přes síto do misky (kousky, které se zůstaly v sítu znovu rozmixujte v robotu a prosijte)
- K bílkům přidejte krupicový cukr a zašlehejte
- Přidejte špetku soli a potravinářské barvivo a šlehejte ručním mixérem 6 – 10 minut, dokud se na sněhu nevytvoří tuhé vrcholky
- Stěrkou opatrně vmíchejte suchou směs
- Vymíchejte hladké polotekuté těsto
- Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vytvářejte malá kolečka o průměru asi 3-5 cm
- Plechem několikrát bouchněte o kuchyňskou desku, aby se z těsta odstranily vzduchové bubliny
- Pečte 10 – 12 minut v troubě rozehřáté na 180°
- Nechte makronky vychladnout
- Krém naneste na plochou stranu makronky a přitiskněte k němu druhou pusinku opět plochou stranou
- Takto naplňte všechny makronky
- Nechte v lednici odležet do druhého dne