Smetanový dezert z pudinku

Smetanový dezert z pudinku
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Někdy prostě není času na zbyt, a proto jsme se rozhodli vám představit lehce ošizený, ale o nic méně chutný recept na italské creme brulee z pudinkového prášku. Vychutnáte si ho úplně stejně!

Co budeme potřebovat

  1. 120 g vanilkového nebo karamelového pudinku
  2. 250 ml smetany ke šlehání
  3. 125 ml mléka
  4. lžička vanilkového extraktu
  5. špetka soli
  6. cukr (na krustu)
  7. čerstvé ovoce (na ozdobu)

Postup

  1. Ve střední míse si vyšleháme vanilkový pudink s hustou smetanou, mlékem, vanilkovým extraktem a solí do hladké směsi.
  2. Směs rozdělíme mezi formičky na creme brulee a dáme jí do ledničky chladit, dokud neztuhne, alespoň jednu hodinu.
  3. Po ztuhnutí formičky vyndáme z lednice a každý pudink posypeme 2 lžičkami cukru krystal.
  4. Cukr urovnáme, aby byl rovnoměrně rozprostřen, a pomocí kuchyňského hořáku ho opalujeme, dokud nezkaramelizuje a nezmění barvu na jantarovou.
  5. Před podáváním dezert ozdobíme čerstvým ovocem.
Falešný italský dezert s pudinkovým práškem ozdobený ovocem a karamelizovaným cukrem.
Zdroj: emilehenryusa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.