Někdy prostě není času na zbyt, a proto jsme se rozhodli vám představit lehce ošizený, ale o nic méně chutný recept na italské creme brulee z pudinkového prášku. Vychutnáte si ho úplně stejně!
Co budeme potřebovat
- 120 g vanilkového nebo karamelového pudinku
- 250 ml smetany ke šlehání
- 125 ml mléka
- lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- cukr (na krustu)
- čerstvé ovoce (na ozdobu)
Postup
- Ve střední míse si vyšleháme vanilkový pudink s hustou smetanou, mlékem, vanilkovým extraktem a solí do hladké směsi.
- Směs rozdělíme mezi formičky na creme brulee a dáme jí do ledničky chladit, dokud neztuhne, alespoň jednu hodinu.
- Po ztuhnutí formičky vyndáme z lednice a každý pudink posypeme 2 lžičkami cukru krystal.
- Cukr urovnáme, aby byl rovnoměrně rozprostřen, a pomocí kuchyňského hořáku ho opalujeme, dokud nezkaramelizuje a nezmění barvu na jantarovou.
- Před podáváním dezert ozdobíme čerstvým ovocem.