Falešný tatarák ze sladkých brambor a řepy

Falešný tatarák ze sladkých brambor a řepy
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Kombinace hned tří hlavních surovin, které jsou ovšem velice zdravé.

INGREDIENCE:

  • 2 středně velké červené řepy
  • 1 velký batát
  • 2 avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • ½ červené cibule
  • sůl
  • pepř
  • hrst klíčků
  • 1 lžička dijonské hořčice

POSTUP:

  • Červenou řepu a batát si umyjeme a dáme dejte uvařit do měkka nad párou. 
  • Poté obojí nakrájíme nadrobno (každou surovinu zvlášť), eventuálně nastrouháme nahrubo, a k řepě i batátům (každé v jiné misce) přimícháme 2 lžičky olivového oleje, 1 lžičku citronové šťávy, osmahnutou cibulku, sůl a pepř.
  • Avokáda si vyloupneme nakrájíme na kostičky, přidáme lžičku citronové šťávy, sůl, pepř.
  • Do malé misky namočené pod studenou vodou dáme směs avokáda, na něj rozprostřeme batáty a nahoru řepu. 
  • Stlačíme a pokusíme se vyklopit. 
  • Zdobíme hořčicí a klíčky. 
Tříbarevný zeleninový tataráček z avokáda, sladkých brambor a červené řepy.
cilantroandcitronella.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.