Tento skvělý recept na fazole s mletým masem je jedním z nejlepších jídel, které lze podávat přátelům při jakékoliv příležitosti.
Co budeme potřebovat
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 vrchovatá lžička pálivého chilli
- 1 lžička papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 1 kostka hovězího vývaru
- 400 g nakrájených rajčat v plechovce
- ½ lžičky sušené majoránky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g plechovky červených fazolí
- dlouhozrnná rýže, k podávání
- zakysaná smetana, k podávání
Postup
- Nakrájejte cibuli na malé kostičky, papriku nakrájejte, nadrobno nasekejte 2 stroužky česneku.
- Na pánev přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a nechte 1–2 minuty zahřívat.
- Přidejte cibuli a vařte za častého míchání asi 5 minut, nebo dokud cibule nezměkne.
- Přidejte česnek, červenou papriku, lžičku chilli, lžičku papriky a lžičku mletého kmínu.
- Pořádně promíchejte, pak nechte dalších 5 minut za občasného míchání vařit.
- Přidejte maso a pokračujte v míchání alespoň 5 minut.
- Vedle si kostku hovězího vývaru rozdrobte ve 300 ml horké vody.
- To pak nalijte do pánve s masovou směsí.
- Přidejte plechovku nakrájených rajčat.
- Přidejte ½ lžičky sušené majoránky, lžičku cukru a pořádně osolte a opepřete.
- Přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku a omáčku dobře promíchejte.
- Vše přiveďte k varu, pořádně promíchejte a pánev přiklopte pokličkou. Snižte teplotu, dokud nebude jemně bublat, a nechte takto vařit 20 minut.
- Po mírném provaření by směs měla vypadat hustá a šťavnatá.
- Sceďte a propláchněte plechovku červených fazolí a vmíchejte je do hrnce s chilli.
- Znovu přiveďte k varu a zlehka nechte probublávat bez pokličky dalších 10 minut.
- Vypněte a chilli con carne nechte odpočinout pod pokličkou dalších 10 minut.
- Podávejte se zakysanou smetanou a obyčejnou vařenou dlouhozrnnou rýží.