Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg fazolí
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- 3 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- půl lžičky papriky
- ocet
- 1 kysaná smetana
- sůl.
Postup receptu
- Předem namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a s tymiánem doměkka
- Na tuku zpěníme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, okořeníme paprikou, zalijeme vývarem z fazolí a dobře povaříme
- Potom přidáme fazole, dochutíme česnekem a solí, podle chuti přikyselíme, krátce povaříme, vmícháme smetanu a odstavíme
- Pozn: Chceme-li vynechat jíšku, zalijeme fazole 1/4 l kysané smetany se lžící hladké mouky a povaříme