Luxusní zelené fazolky restované na olivovém oleji a másle spolu s česnekem a slaninkou jsou snadným a chutným způsobem, jak tuto ne vždy oblíbenou zeleninu servírovat jako součást delikátního svátečního menu.
INGREDIENCE
- 500 g zelených fazolek, čerstvých, opláchnutých, se zastřiženými konci
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 6 stroužků česneku, nasekaných
- 6 proužků slaniny, uvařených, zbavených tuku, nakrájených
POSTUP
- Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, přidejte zelené fazolky (voda by měla být těsně nad fazolkami) a ½ lžičky soli.
- Vařte na středně mírném ohni 5 minut, fazolky sceďte.
- Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání ho restujte asi 30 sekund.
- Přidejte nakrájenou uvařenou slaninu a zelené fazolky.
- Smažte na středním plameni asi 1 minutu, aby se všechny ingredience spojily.
- Odstraňte ze sporáku.
- Ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
- Užijte si to!