Fazolky na slanině a česneku

Fazolky na slanině a česneku
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Luxusní zelené fazolky restované na olivovém oleji a másle spolu s česnekem a slaninkou jsou snadným a chutným způsobem, jak tuto ne vždy oblíbenou zeleninu servírovat jako součást delikátního svátečního menu.

INGREDIENCE

  • 500 g zelených fazolek, čerstvých, opláchnutých, se zastřiženými konci
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 6 stroužků česneku, nasekaných
  • 6 proužků slaniny, uvařených, zbavených tuku, nakrájených

POSTUP

  1. Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, přidejte zelené fazolky (voda by měla být těsně nad fazolkami) a ½ lžičky soli.
  2. Vařte na středně mírném ohni 5 minut, fazolky sceďte.
  3. Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a máslo.
  4. Přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání ho restujte asi 30 sekund.
  5. Přidejte nakrájenou uvařenou slaninu a zelené fazolky.
  6. Smažte na středním plameni asi 1 minutu, aby se všechny ingredience spojily.
  7. Odstraňte ze sporáku.
  8. Ochutnejte a v případě potřeby dosolte.
  9. Užijte si to!
Zelené fazolky s česnekem a slaninou.
www.juliasalbum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.