Fazolová podzimní polévka s chilli

Fazolová podzimní polévka s chilli

Jestli existuje pokrm, který rozhodně dokáže zahřát, pak je to jednoznačně tato lahůdka. Nejen, že dokonale zasytí, ale bude nám po ní krásně teploučko a nebude se nám chtít nic dělat. Výhodou je, že se připravuje v pomalém hrnci, takže není potřeba jí hlídat.

Ingredience:

  • 1 plechovka pečených drcených rajčat
  • 450 g čerstvých rajčat nakrájených na malé kostičky
  • 1 polévková lžíce chilli prášku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 3 – 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 nakrájená velká cibule
  • 1 nakrájená velká mrkev
  • 1 velká nakrájená chilli paprička (ideálně odrůda Poblano)
  • 3/4 hrnku pšeničných otrub
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře (kdo má rád ostřejší, může dát víc)
  • 1 – 2 hrnky vody

Na dokončení:

  • 1 plechovka opláchnutých černých fazolí
  • 1 plechovka opláchnutých červených fazolí

Na ozdobu:

  • Zakysaná smetana
  • Strouhaný sýr čedar
  • Nakrájená jarní cibulka
  • Čerstvý koriandr
  • Měsíčky čerstvé limetky

Postup:

  • Připravíme si pomalý hrnec o objemu 5 až 6 litrů a postupně do něj dáme drcená rajčata, nakrájená rajčata, chilli prášek, kmín, koriandr, česnek, cibuli, mrkev, chilli papričku poblano, otruby, 1 – 2 hrnky vody a promícháme.
  • Osolíme, opepříme, znovu zamícháme a zaklopíme.
  • Při nižší teplotě necháme vařit 7 až 8 hodin, při vyšší stačí 5 – 6 hodin.
  • Jakmile jsou otruby uvařené, přisypeme červené i černé fazole, znovu zaklopíme a ještě tak 15 minut vaříme.
  • Podáváme ozdobené zakysanou smetanou, čedarem, nakrájenou jarní cibulkou, koriandrem a nakonec i měsíčky limetky.
Vegetariánské chilli s obilovinami a fazolemi.
Zdroj: https://www.countryliving.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.