Kyselo je moc kyselý a fazolačka hodně fazolová? Spojte to a vznikne tato úžasná varianta.
Co budeme potřebovat
- 200 g fazolí
- sůl
- pepř
- feferonka
- 60 – 80 g slaniny
- 2 cibule
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- špetka chilli koření
- 400 g kysaného zelí
- vývar nebo voda s kostkou bujónu
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 2 nožičky klobásy
Postup
- Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.
- Vývar z fazolí scedíme do hrnce na polévku a doplníme jej na cca 1,5 l vývarem nebo vodou s kostkou bujónu.
- Fazole zatím odložíme.
- Na polovině nadrobno nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli a zasypeme ji paprikou a chilli kořením, přidáme česnek.
- Promícháme a vše přidáme do polévky, kam vložíme i nakrájené zelí včetně nálevu.
- Vše vaříme téměř doměkka.
- Pak do polévky přidáme spařená a na kousky nakrájená rajčata, odložené fazole a vše krátce povaříme.
- Nakonec polévku dochutíme ještě solí, pepřem, případně feferonkou a doplníme na kolečka nakrájenou klobásou osmahnutou na druhé polovině slaniny.