Fazolová polévka na kyselo s klobásou

Fazolová polévka na kyselo s klobásou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Kyselo je moc kyselý a fazolačka hodně fazolová? Spojte to a vznikne tato úžasná varianta.

Co budeme potřebovat

  • 200 g fazolí
  • sůl
  • pepř
  • feferonka
  • 60 – 80 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • špetka chilli koření
  • 400 g kysaného zelí
  • vývar nebo voda s kostkou bujónu
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 2 nožičky klobásy

Postup

  1. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.
  2. Vývar z fazolí scedíme do hrnce na polévku a doplníme jej na cca 1,5 l vývarem nebo vodou s kostkou bujónu.
  3. Fazole zatím odložíme.
  4. Na polovině nadrobno nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli a zasypeme ji paprikou a chilli kořením, přidáme česnek.
  5. Promícháme a vše přidáme do polévky, kam vložíme i nakrájené zelí včetně nálevu.
  6. Vše vaříme téměř doměkka.
  7. Pak do polévky přidáme spařená a na kousky nakrájená rajčata, odložené fazole a vše krátce povaříme.
  8. Nakonec polévku dochutíme ještě solí, pepřem, případně feferonkou a doplníme na kolečka nakrájenou klobásou osmahnutou na druhé polovině slaniny.
Hustá polévka s fazolemi a klobásou.
Zdroj: foodiecrush.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.