Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Tato polévka z fazolí je národním bulharským pokrmem. Říká se jí také čorba.

Dá se do ní přidat několik druhů zeleniny, od rajčat, až po cuketu, a můžeme přidat i uzené či vepřové maso.

My zvolili tuhle variantu a chutná opravdu skvěle!

Co budeme potřebovat

  • 150 g fazolí
  • 50 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 50 ml oleje
  • 100 g cibule
  • 20 g hladké mouky
  • 100 g kapie (i sterilované)
  • sůl
  • česnek
  • 30 g uzeného masa
  • pažitka

Postup

  1. Namočené fazole uvaříme společně s celerem a mrkví.
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku, tím uděláme jíšku. Tu pak zředíme a povaříme.
  3. Spojíme s fazolemi. Na kostičky nakrájíme celer, mrkev a kapii. Přidáme k fazolím.
  4. Okořeníme solí, česnekem a přidáme uzené maso.
  5. Nakonec přidáme pažitku
Polévkový talíř plný lahodné polévky z fazolí a uzeného masa.
Zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.