Fazolová polévka z konzervy

Fazolová polévka z konzervy

Polévka s fazolemi a šunkou je snadný recept na fazolačku, která je hustá, vydatná a vyrobená z minimálního množství přísad.

Co budeme potřebovat

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 velká mrkev, nakrájená
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený
  • 1/2 cibule nebo 1 velká šalotka, nakrájená
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • špetka sušeného tymiánu
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 400 g plechovka fazolí, okapané a opláchnuté
  • 500 g dušené šunky, nakrájená na kostky

Postup

  • Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na střední teplotu.
  • Přidejte mrkev, celer a cibuli/šalotku, dochuťte solí a pepřem a poté restujte 10 minut do měkka.
  • Přidejte česnek a sušený tymián a poté 1-2 minuty opékejte, dokud nebude česnek voňavý.
  • Přisypte mouku a za stálého míchání povařte 1 minutu.
  • Pomalu za stálého míchání přidávejte kuřecí vývar, dokud nevznikne hladká „omáčka“, a poté zalijte zbývajícím vývarem.
  • Zahřejte, aby se vývar přivedl k varu, a poté přidejte fazole a šunku.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a za občasného míchání vařte 20 minut.
Miska plná krémové polévky z fazolí zakusovaná chlebem.
Zdroj: recipetineats.com

Fazolová polévka s párkem? Zní to skvěle, že? Takže pokud chcete, nebojte se kousek uzeniny přidat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.