Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Fazolky se smetanovou omáčkou nejspíš každému evokují školní jídelnu a ne moc dobrý chuťový zážitek. Proto je čas to změnit! Uvařte si tento perfektní recept s fazolemi a uvidíte, jak si pochutnáte!

Co budeme potřebovat

  • 2 plechovky fazolových lusků
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce kopru
  • sůl
  • pepř
  • 1 litr vývaru
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce octa

Postup

  1. Na másle orestujeme cibuli a přidáme lusky, zalijeme vývarem.
  2. Osolíme, okořeníme, přidáme kopr a povaříme 3 minuty.
  3. V hrnku studené vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do fazolek.
  4. Necháme znovu projít varem a po třech minutách dochutíme octem, cukrem a přilijeme smetanu.
  5. Povaříme ještě 2 minutky a vypneme.
  6. Podáváme například s brambory a vejcem.
Talířek se zelenými fazolovými lusky s vejcem a bramborami.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.