Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- sáček mražených fazolových lusků
- 200g šunkového salámu pokrájeného na kostičky
- sůl
- ocet
- cukr
- 1 smetana
- 3 lžíce hladké mouky
Postup receptu
- Lusky vaříme v menším množství vody (celková doba varu je asi 20 minut), aby byly ponořené, v případě potřeby podlijeme na požadované množství
- Přidáme šunkový salám
- Před koncem doby varu osolíme podle chuti (asi lžička), přisladíme (půl lžičky) a ochutíme lžící octa
- Kdo má rád, může přidat pepř
- Necháme přejít varem a zmírníme
- Do smetany zašleháme mouku a za stálého míchání vlijeme na lusky
- Necháme provařit mouku
- Poté případně dochutíme (dosolíme, dokyselíme)
- Podáváme s bílým pečivem
- Kdo má rád luštěniny nakyselo, je to rychlá večeře