Skvělý oběd či večeře nejen pro teplé letní dny, kdy vás skvěle zasytí i osvěží. Můžete ho připravit i jako občerstvení pro hosty na zahradní party.
Ingredience:
- 200 g těstovin, například fusilli
- 200 g fazolí z konzervy
- 200 g cizrny z konzervy
- 100 g konzervované kukuřice
- 1/2 šálku italské salátové zálivky
- 1/2 šálku majonézy
- 1/2 čajové lžičky červených pepřových vloček
- sůl
Postup:
- Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny slijte, propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
- Fazole, cizrnu a kukuřici z konzervy rovněž propláchněte a nechte okapat.
- Následně je ve velké míse smíchejte s těstovinami.
- V samostatné malé misce smíchejte italskou salátovou zálivku, majonézu a vločky červeného pepře.
- Směs fazolí a těstovin přelijte připravenou zálivkou a lehce promíchejte.
- Ochutnejte a v případě potřeby přidejte trochu soli.
- Před podáváním vložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
Fazolový salát s těstovinami můžete konzumovat jen tak, nebo případně s čerstvým pečivem.