Fazolovo-těstovinový salát

Fazolovo-těstovinový salát

Skvělý oběd či večeře nejen pro teplé letní dny, kdy vás skvěle zasytí i osvěží. Můžete ho připravit i jako občerstvení pro hosty na zahradní party. 

Ingredience:

  • 200 g těstovin, například fusilli
  • 200 g fazolí z konzervy
  • 200 g cizrny z konzervy
  • 100 g konzervované kukuřice
  • 1/2 šálku italské salátové zálivky
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/2 čajové lžičky červených pepřových vloček
  • sůl

Postup:

  1. Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
  2. Uvařené těstoviny slijte, propláchněte studenou vodou a odložte stranou.
  3. Fazole, cizrnu a kukuřici z konzervy rovněž propláchněte a nechte okapat.
  4. Následně je ve velké míse smíchejte s těstovinami.
  5. V samostatné malé misce smíchejte italskou salátovou zálivku, majonézu a vločky červeného pepře.
  6. Směs fazolí a těstovin přelijte připravenou zálivkou a lehce promíchejte.
  7. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte trochu soli.
  8. Před podáváním vložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.

Fazolový salát s těstovinami můžete konzumovat jen tak, nebo případně s čerstvým pečivem.

těstovinový salát s fazolemi a cizrnou
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.