Fazolový guláš

Fazolový guláš
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Vyzkoušejte tento guláš ze 3 druhů fazolí, který je chutný a vydatný, připravený vegansky a bezlepkově. Skvěle chutná třeba s rýží, která nasákne úžasnou chuť omáčky a skvěle ožije.

INGREDIENCE

  • 2 střední cibule, nakrájené
  • 1 lžička pálivé uzené papriky
  • 400 g konzervovaných nakrájených rajčat
  • 400 g konzervovaných fazolí cannellini
  • 400 g konzervovaných fazolí red kidney
  • 400 g konzervovaných máslových fazolí
  • 100 ml veganské smetany
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • mletá sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

POSTUP

  • V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli.
  • Restujte na mírném ohni 10–15 minut, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout a karamelizovat.
  • Vmíchejte pikantní uzenou papriku a restujte další minutu.
  • Přidejte rajčata a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte 5 minut.
  • Jemně vmíchejte všechny fazole.
  • Přiveďte zpět k varu, snižte teplotu, přikryjte a vařte 5 minut, aby se fazole důkladně prohřály.
  • Sundejte z plotny a nechte 5 minut odstát pod pokličkou.
  • Jemně vmíchejte smetanu a dochuťte čerstvě mletou solí a pepřem podle chuti.
  • Podávejte s rýží nebo kousky křupavého chleba.
Guláš ze 3 druhů fazolí v hrnci ozdobený petrželkou.
www.especiallyvegan.co.uk

Vyzkoušejte i naše další recepty s čočkou 6x jinak! Máme pro vás varianty se zelenou, červenou i černou čočkou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.