Vyzkoušejte tento guláš ze 3 druhů fazolí, který je chutný a vydatný, připravený vegansky a bezlepkově. Skvěle chutná třeba s rýží, která nasákne úžasnou chuť omáčky a skvěle ožije.
INGREDIENCE
- 2 střední cibule, nakrájené
- 1 lžička pálivé uzené papriky
- 400 g konzervovaných nakrájených rajčat
- 400 g konzervovaných fazolí cannellini
- 400 g konzervovaných fazolí red kidney
- 400 g konzervovaných máslových fazolí
- 100 ml veganské smetany
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- mletá sůl podle chuti
- pepř podle chuti
POSTUP
- V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli.
- Restujte na mírném ohni 10–15 minut, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout a karamelizovat.
- Vmíchejte pikantní uzenou papriku a restujte další minutu.
- Přidejte rajčata a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte 5 minut.
- Jemně vmíchejte všechny fazole.
- Přiveďte zpět k varu, snižte teplotu, přikryjte a vařte 5 minut, aby se fazole důkladně prohřály.
- Sundejte z plotny a nechte 5 minut odstát pod pokličkou.
- Jemně vmíchejte smetanu a dochuťte čerstvě mletou solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo kousky křupavého chleba.
Vyzkoušejte i naše další recepty s čočkou 6x jinak! Máme pro vás varianty se zelenou, červenou i černou čočkou.