Tento guláš plný hřejivého koření, kousků choriza a klobásek chipotala je skvělou večeří pro chladné zimní večery. Vaše rodina ho bude milovat!
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového oleje
- 20-30 klobásek chipolata
- 1 velká červená cibule, oloupaná a nakrájená
- 2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené
- 20 mini choriz, nakrájených na polovinu
- 3 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 2 lžičky papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- ½ šálku (120 ml) červeného vína (volitelně)
- 2 kostky kuřecího vývaru, rozdrobené
- 3 konzervy nakrájených rajčat (každá po 400 g)
- 400 g konzervovaných malých bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- 400 g konzervovaných fazolí cannellini, scezených a propláchnutých
POSTUP
- Rozehřejte olej na velké nepřilnavé pánvi, dokud nebude horký a opékejte klobásy chipolata po celém povrchu (možná to budete muset udělat ve dvou dávkách, pokud vaše pánev není dostatečně velká).
- Mělo by to trvat asi 6-8 minut.
- Přidejte cibuli a restujte další 3 minuty na středním plameni, dokud cibule mírně nezměkne.
- Přidejte červenou papriku a kousky mini choriza a restujte další 3 minuty.
- Dále přidejte česnek, papriku a tymián a promíchejte.
- Restujte 1 minutu, poté přidejte víno.
- Nechte víno 2-3 minuty probublávat, dokud se nezredukuje.
- Oškrábejte všechny kousky, které se v tomto okamžiku přilepily na pánev.
- Rozdrobte kostky vývaru a promíchejte, poté přidejte rajčata z konzervy.
- Promíchejte a přiveďte k mírnému varu.
- Snižte teplotu a vařte 15 minut, během vaření několikrát promíchejte.
- Přidejte scezené fazole, zamíchejte a vařte dalších 5 minut, dokud se nezahřejí.
- Podávejte s bramborovou kaší a hráškem podle chuti.