Fazolový guláš s uzeným kolenem

Fazolový guláš s uzeným kolenem

Tak tento pokrm je opravdová vydatná lahůdka! S naším receptem ho navíc zvládne naprosto každý.

INGREDIENCE

  • 1ks vepřového uzeného kolena (1–1,5 kg)
  • 100–150 g vepřového sádla
  • 400 g velkých strakatých fazolí
  • 200 g cibule
  • 250g konzervovaných loupaných rajčat
  • 1 hlavička česneku
  • pepř černý celý
  • nové koření celé
  • 1 bobkový list
  • chilli paprička
  • pepř černý mletý
  • sladká červená paprika
  • sůl
  • majoránka

POSTUP

  • Uzené koleno uvařte ve vodě spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, novým koření, cibulí a se špetkou soli.
  • Vařte ho asi hodinu, aby se maso nerozpadávalo a dalo se krájet.
  • Vývar z něj sceďte a odložte.
  • Fazole přes noc namočte.
  • Na vepřovém sádle osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku.
  • Přidejte sůl, pepř, červenou papriku, loupaná rajčata a zalijte vývarem z kolena.
  • Přidejte fazole a vařte.
  • Maso z kolena nakrájejte na kostičky a přidejte do vroucí fazolové směsi (můžeme přidat i nakrájenou kůži).
  • Když jsou maso i fazole uvařené, přidejte prolisovaný česnek a majoránku.
  • Podávejte s chlebem.
Guláš z fazolí a uzeného kolena na talíři, ozdobený jarní cibulkou.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.