Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg konzervovaných fazolí
- 50 dkg listového těsta
- 80 dkg hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic oleje
- 3 lžíce mouky
- 1 žloutek
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- 250 ml masového vývaru
Postup receptu
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky
- Cibuli a česnek posekáme najemno
- Na rozpáleném oleji opečeme cibuli, přidáme česnek, bobkový list, maso, osolíme, opepříme a krátce osmahneme
- Zaprášíme moukou a podlijeme vývarem
- Dusíme 50 minut, přidáme fazole a dusíme dalších 15 minut
- Listové těsto rozválíme na velikost plechu
- Plech vymastíme máslem, položíme jeden plát těsta, vytvoříme okraje a poklademe masovou směs
- Přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme žloutkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut
- Necháme mírně vychladnout a podáváme teplé