Příprava: 30 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 hrnky fazolí
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 dkg slaniny
- 1 malý rajčatový protlak nebo přiměřené množství kečupu
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- sladká paprika
- chilli koření
- kari koření
- sůl.
Postup receptu
- Fazole namočíme den předem a druhý den je uvaříme doměkka
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a osmahneme na ní kostičky cibule a mrkve
- Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z fazolí, vmícháme protlak nebo kečup, papriku, sůl, špetku chilli a kari koření a chvíli povaříme
- Fazole promícháme s osmaženou zeleninou, zalijeme omáčkou, přidáme drobně usekaný česnek a ještě povaříme
- Příloha
- chléb nebo bílé pečivo