Fazolový salát s quinoou

Fazolový salát s quinoou

Výživný, na bílkoviny bohatý salát, který může být velmi chutným obědem.

Ingredience:

  • 300 g sušených černých fazolí
  • 1 šálek quinoy
  • 1 červená cibule
  • 4 šalotky
  • 1 žlutá paprika
  • 3 PL jablečného octa
  • 1 PL sójové omáčky
  • 1 PL čerstvé limetkové šťávy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • sůl

Postup:

  1. Fazole i quinou důkladně propláchněte.
  2. Ve velkém hrnci zalijte fazole studenou vodou a přiveďte je k varu.
  3. Následně sporák vypněte. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte hodinu odstát.
  4. Fazole slijte, vraťte do hrnce a přelijte je trochou vody.
  5. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud fazole nezměknou, přibližně hodinu a půl.
  6. Během posledních deseti minut vaření fazole osolte.
  7. Slijte vodu a nechte fazole vychladnout.
  8. V mezidobě ve středně velkém hrnci smíchejte quinou se dvěma šálky vody a špetkou soli.
  9. Přiveďte k varu, hrnec přiklopte a vařte quinou na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří, přibližně 15 minut.
  10. Quinou z hrnce vyjměte a nechte vychladnout.
  11. Červenou cibuli, šalotku a papriku nakrájejte nadrobno.
  12. Ve velké míse smíchejte jablečný ocet, sójovou omáčku, olivový olej a limetkovou šťávu.
  13. Přidejte černé fazole, quinou, šalotku, červenou cibuli, žlutou papriku a koriandr.
  14. Na závěr salát osolte a důkladně promíchejte.
Mísa se salátem z quinoy, fazolí, papriky a cibule
zdroj: foodandwine.com

Skvěle se k fazolovému salátu hodí i vlastnoručně upečené pečivo. Vyzkoušejte naše křupavé domácí bagety.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.