Jednoduchý salát, ve kterém se kombinuje chuť a barvy tří druhů fazolí.
Ingredience:
- 300 g čerstvých zelených fazolek
- 300 g bílých fazolí z konzervy
- 300 g červených fazolí z konzervy
- 1 žlutá paprika
- 1/2 šálku červené cibule
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku bílého vinného octa
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 3 PL medu
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 3/4 čajové lžičky soli
Postup:
- V malé misce smíchejte olivový olej, ocet, med, hořčici, sůl a dejte stranou.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a zároveň si naplňte velkou mísu ledem a vodou a dejte stranou.
- Jakmile se voda v hrnci začne vařit, přidejte do ní nakrájené zelené fazolky a nechte je povařit asi 3-4 minuty, dokud nezměknou.
- Následně je sceďte a přendejte do misky s ledovou vodou.
- Nechte je několik sekund odpočinout a slijte.
- Ve velké míse smíchejte zelené fazolky s propláchnutými a okapanými bílými a červenými fazolemi.
- Přidejte do mísy též nakrájenou žlutou papriku, červenou cibuli a petrželku.
- Vše zalijte připravenou zálivkou a důkladně promíchejte.
Máte pro quinou slabost? Vyzkoušejte i další recepty s quinoou!