Fazolový salát ze tří druhů fazolí

Fazolový salát ze tří druhů fazolí

Jednoduchý salát, ve kterém se kombinuje chuť a barvy tří druhů fazolí.

Ingredience:

  • 300 g čerstvých zelených fazolek
  • 300 g bílých fazolí z konzervy
  • 300 g červených fazolí z konzervy
  • 1 žlutá paprika
  • 1/2 šálku červené cibule
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku bílého vinného octa
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 3 PL medu
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 3/4 čajové lžičky soli

Postup:

  1. V malé misce smíchejte olivový olej, ocet, med, hořčici, sůl a dejte stranou.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu a zároveň si naplňte velkou mísu ledem a vodou a dejte stranou.
  3. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, přidejte do ní nakrájené zelené fazolky a nechte je povařit asi 3-4 minuty, dokud nezměknou.
  4. Následně je sceďte a přendejte do misky s ledovou vodou.
  5. Nechte je několik sekund odpočinout a slijte.
  6. Ve velké míse smíchejte zelené fazolky s propláchnutými a okapanými bílými a červenými fazolemi.
  7. Přidejte do mísy též nakrájenou žlutou papriku, červenou cibuli a petrželku.
  8. Vše zalijte připravenou zálivkou a důkladně promíchejte.
Pokrm ze směsi bílých, červených a zelených fazolí
zdroj: cookingclassy.com

Máte pro quinou slabost? Vyzkoušejte i další recepty s quinoou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.