Fenyklová polévka Avgolemono

Fenyklová polévka Avgolemono

Variací na polévku Avgolemono je velká řada, klasický recept je s kuřecím masem a vývarem. My pro vás však máme recept na vynikající fenyklové Avgolemono.

Ingredience:

  • 2 bulvy fenyklu
  • 1 střední cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • pepř
  • Fenyklové vlasy a plátky citrónu na ozdobu

Postup:

  • Nejprve si fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky a cibuli na kostičky
  • Hrst nakrájeného fenyklu si dejte stranou
  • V hrnci rozpalte olivový olej a opečte na něm cibuli spolu s fenyklem a opékejte asi 10 minut
  • Po opečení fenyklu a cibule přilijte vodu, hrnec přiklopte a vařte do změknutí fenyklu
  • Na pánvi rozpalte máslo a opečte na něm zbylou hrst fenyklu. Opékejte dokud fenykl nezhnědne = nezkaramelizuje.
  • Uvařenou polévku rozmixujte do hladka
  • V misce si rozšlehejte vejce s citrónovou šťávou a vlijte za stálého míchání do rozmixované polévky.
  • Polévku s vejcem za stálého míchání vařte asi 2 minuty dokud nezhoustne a dochuťte solí a pepřem.

Podávejte ozdobenou opečeným fenyklem, fenyklovými vlasy a plátky citrónu.

Pokud chcete polévku vylepšit, můžete místo vody použít kuřecí vývar a také přidat trhané kuřecí maso.

Fenyklová polévka v misce.
Zdroj: realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.