Fenyklový olej

Fenyklový olej
Příprava: 15 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 1

Ingredience:

  • 0,5 – 1 l olivového oleje (podle velikosti fenyklu)
  • 1 ks fenyklu s řapíky a listy

Postup:

  • Fenykl rozeberte na části a omyjte .
  • Nakrájejte fenykl na malé kousky a smíchejte s olejem a dejte do hrnce.
  • Přiveďte olej s fenyklem k varu, v momentě varu stáhněte na velmi mírný var a nechte 1 hodinu probublávat.
  • Po hodině vaření nechte olej vychladnout .
  • Po vychladnutí přeceďte přes síto.
  • Zbytky v sítu ještě jemně promačkejte vařečkou, nebo lžící. Tak dostanete do oleje více chuti.

Olej uchovávejte v uzavřené lahvi a v lednici.

Olej využijte k dochucení fenyklových receptů, ostatních salátů, nebo jiných dobrot.

Fenyklový olej v lahvičce a fenyklové vlasy.
Zdroj: draxe.com

Pokud chcete připravit fenyklový čaj pro batole, dejte do hrnečku lžičku fenyklových semínek a přelijte horkou vodou z konvice. Nechte asi 10 minut vyluhovat a čaj sceďte.
Takto připravený čaj se podává dětem, které trpí na bolesti bříška po lžičkách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.