Fenyklový salát s citrónem

Fenyklový salát s citrónem

Tento salát, na který potřebujete pouhé 3 ingredience, má jasnou a svěží chuť, je lahodný, křupavý a perfektně se hodí například ke grilovanému masu a rybám, dušeným pokrmům a dokonce i těstovinám. Navíc vám jeho příprava zabere pouhých 10 minut!

Ingredience

  • 1 cibule fenyklu, oříznutá a nakrájená na velmi tenké plátky
  • 2 lžíce nasekaných fenyklových lístků
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • šťáva a kůra z 1 citrónu
  • sůl a černý pepř dle chuti

Postup

  1. Smíchejte cibuli fenyklu, listy, olivový olej, 3 lžíce citrónově šťávy a ½ lžičky citrónové kůry ve střední misce.
  2. Dochuťte solí a dostatečným množstvím pepře.
  3. Salát nechte 15 minut před podáváním odstát, aby fenykl změkl.
  4. Servírujte!
Proužky fenyklu ochucené citrónem, servírované v hlubokém talíři.
www.zestfulkitchen.com

Máme pro vás i další recepty na lahodný fenyklový salát, které si zamilujete!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.