Fenyklový salát s hrozny, pistáciemi a mátou

Fenyklový salát s hrozny, pistáciemi a mátou

Čerstvý předkrm nebo chutná příloha, kterou zapůsobíte na své přátele a rodinu. Neobvyklá kombinace chutí a textur opravdu skvěle funguje – sladké pečené hrozny, voňavý fenykl a křupavé pistácie se krásně doplňují s  hořčičným dresinkem. To vše hotové za pouhých 20 minut!

Ingredience

  • 400 g červených hroznů
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z ½ citronu
  • 3 plody fenyklu, najemno nakrájené
  • 85 g řeřichy
  • 15 g čerstvé máty, najemno nasekané
  • 60 g pistácií, nahrubo nasekaných

Postup                                       

  1. Troubu předehřejte na plyn na 220 ° C.
  2. Hrozny, 1 polévkovou lžíci oleje a polovinu kmínu dejte na pekáč a promíchejte.
  3. Pečte 12–15 minut, dokud hrozny neprasknou.
  4. Vyjměte z trouby a nechte stranou vychladnout, přičemž si z plechu ponechte šťávu.
  5. Na zálivku vložte 2 lžíce vyhrazené šťávy z plechu do misky.
  6. Přidejte hořčici, citronovou šťávu, zbývající olej a kmín.
  7. Dobře prošlehejte, aby se vše spojilo.
  8. Ve velké míse smíchejte fenykl, řeřichu a mátu.
  9. Vyklopte na servírovací talíř, posypte pečenými hrozny a pistáciemi.
  10. Těsně před podáváním pokapejte zálivkou.
Salát z fenyklu, hroznů, pistácií a máty servírovaný na talířku se lžící.
www.realfood.tesco.com

Chcete si připravit lehké jídlo, ale nemáte inspiraci? Pak vyzkoušejte ty nejlepší recepty na saláty s kuřecím masem. Navíc vám přinášíme skvělé tipy na výborné dresinky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.