Čerstvý předkrm nebo chutná příloha, kterou zapůsobíte na své přátele a rodinu. Neobvyklá kombinace chutí a textur opravdu skvěle funguje – sladké pečené hrozny, voňavý fenykl a křupavé pistácie se krásně doplňují s hořčičným dresinkem. To vše hotové za pouhých 20 minut!
Ingredience
- 400 g červených hroznů
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky kmínu
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- šťáva z ½ citronu
- 3 plody fenyklu, najemno nakrájené
- 85 g řeřichy
- 15 g čerstvé máty, najemno nasekané
- 60 g pistácií, nahrubo nasekaných
Postup
- Troubu předehřejte na plyn na 220 ° C.
- Hrozny, 1 polévkovou lžíci oleje a polovinu kmínu dejte na pekáč a promíchejte.
- Pečte 12–15 minut, dokud hrozny neprasknou.
- Vyjměte z trouby a nechte stranou vychladnout, přičemž si z plechu ponechte šťávu.
- Na zálivku vložte 2 lžíce vyhrazené šťávy z plechu do misky.
- Přidejte hořčici, citronovou šťávu, zbývající olej a kmín.
- Dobře prošlehejte, aby se vše spojilo.
- Ve velké míse smíchejte fenykl, řeřichu a mátu.
- Vyklopte na servírovací talíř, posypte pečenými hrozny a pistáciemi.
- Těsně před podáváním pokapejte zálivkou.
Chcete si připravit lehké jídlo, ale nemáte inspiraci? Pak vyzkoušejte ty nejlepší recepty na saláty s kuřecím masem. Navíc vám přinášíme skvělé tipy na výborné dresinky.