Fermentované beraní rohy

Fermentované beraní rohy

Když se konec srpna přehoupne do září, začnou do našeho CSA boxu přicházet papriky. Objevuje se krásný sortiment běžných i obskurních papriček a jedním z nejlepších způsobů, jak je uchovat, je hodit je do fermentační nádoby a nechat pracovat dobré bakterie. Tento recept na fermentované pepperoncini je skvělý způsob, jak začít.

Co budeme potřebovat

  1. 300 ml vody
  2. 2 lžíce soli
  3. 450 g beraních rohů
  4. 4 stroužky česneku
  5. Bobkový list

Postup

  1. Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu
  2. Přidáme sůl a mícháme, dokud se nerozpustí
  3. Poté sporák vypneme a vodu se solí necháme zchladnout
  4. Do jednotlivých sklenic natěsno naskládáme papričky
  5. Mezi jednotlivé kusy přidáme celý česnek a bobkový list
  6. Beraní rohy zalijeme vychladlý nálevem
  7. Sklenice uzavřeme a necháme je 10 dní fermentovat
  8. Po 10 dnech papriky ochutnáme
  9. Fermentujeme tak dlouho, dokud nezískají vaší preferovanou chuť
  10. Papriky umístíme do lednice nebo na chladné místo

Pokud dáváte přednost kyselejší chuti, pokračujte ve fermentaci paprik, dokud nezískáte chuť, kterou máte rádi, testujte každých 5 až 7 dní ve svém volném čase. Pokud je recept na nakládané beraní provedený správně, tak v solném nálevu vydrží asi 1 rok.

Fermentované barevné papriky, ve slaném nálevu.
Zdroj: thefreerangelife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.